zondag 24 april 2011

20.04.2011 zaina

26 km niederhollabrunn
eindelijk weer vriendlijke mensen!, zaina was niet zo geweldig... de hele dag in de zon gelopen, met de GPS kan je hier makkelijk uit, nauwelijks asfalt. we hebben zelfs geen goede kaart bij ons, alleen een overzichtskaart 1:200.000 van het fremdenverkehrsamt. kaart voor de gps heb ik gratis gedownload, openstreetmaps, goede tip!

Bij de eerste boerderij mochten we al blijven, de paarden eerst aan het touw op een veld ernaast gezet. de mensen hadden helaas binnen het hek het gras gemaaid, zodat er niet meer veel voor de paarden over was. nu staan ze binnen het hek, hopleijk maken ze de tent niet kapot. Jess heeft nog steeds niet veel vertrouwen in amira, hoewel ik amiral intussen een beetje sloom paard vind ;) Hij is trouwens vannacht losgebroken, gallopeerde langs de tent en is gelukkig bij amira blijven staan. Over 3 dagen zijn we in Kopcany, dan gaan we nog 4 dagen naar hongarije, vriend van jess haalt ons in bratislava op. en dan komt jean erbij. zijn allebei erg benieuwd wat voor werk hij nou eigenlijk vroeger gedaan heeft.

de oude vrouw hier is bijzonder aardig, heeft ons koffie brood en koekjes gebracht. vertelde over de pastoorhier, die nederlands was en op de trappen van de kerk een hartaanval heeft gehad en daar ter plekke is overleden. er staat hier een reusachtige kerk, veels te groot voor zon klein dorp. was blijkbaar voor de hele omgeving. desondanks loopt de jacobsweg hier niet langs...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten