maandag 16 mei 2011

05.05 op de grens sk, cz 23 km

gisteren in een leeg huis geslapen, een deur was open. leek een soort hut voor groepen. open haard, veel hout. brood gemaakt, goed gelukt, zelfs mjn handen eerst goed gewasssen. merk hoe gestresst ik raak als iemand loopt te heuen, veel irritaties ook, iets wat ik juist wilde vermijden! maar de stemming wordt langzaam beter. vandaag in een klein dorpje aangekomen, kunnen de paarden in een omheind terrein zetten met de tenten ervoor. krijgen koffie en goulasch soep aangeboden. schnapps met een paar boeren, die met paard en wagen van het veld terugkomen.
vandaag op het paard, hoewel we nog steeds veel lopen. lisa, de muilezel loppt vrij, maar blijkt al gauw overal heen te lopen en te grazen. ze schampt met de hele bepakking langs de bomen, we zijn bang dat de tent die bovenop is gepakt, binnenkort geen regen meer houdt. amir aheeft behoorlijke brandwonden van het touw in haar achterbenen, maak me zorgen. wil proberen morgen het touw aan een achterbeen te binden, in plaats van het voorbeen, misschien gaat dat beter.
 ingekocht in brestova, we bijken opeens in tschechie te zijn, zijn ongemerkt de grens overgegaan. hier kun je niet met euros betalen. maar we kunnen in de winkel geld wisselen, een bank is er niet, geen idee tegen welke koers. erg aardige mensen.
probeer de volgende dag het touw aan het achterbeen, amira springt in paniek weg, ik heb het  andere einde nog niet helemaal aan de pin bevestigd. amira trekt de knoop met mijn hele hand in de pin, heb al een visioen van brekende vingers. gelukkig weet jess amira te stoppen, nog net goed gegaan! voorlopig blijft het touw aan de voorbenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten