donderdag 9 juni 2011

01.06 Medrezechow


Vandaag een korte rit, gisteren fantastisch gestart, weer over de dijk. We besluiten langer te rijden, en volgen de track die we op de computer voor de GPS gemaakt hebben. Volgens de computer 35 km. We snijden nog wat bochten af door de dijk te verlaten en de straten te nemen. In de dorpen is het geblaf van de homden oorverdovend, iedereen heeft hier minstens 1 hond, en ze zijn allemaal op veel geluid maken afgericht. Erg warm. Ergens in een weiland maken we onze middagstop, dit keer vier uur. Maar daarna is het nog steeds warm. Met de pont de rivier Dujanel over, , en komen dan pas om 20:30 op ons adres aan. Jess is KO, hoofdpijn, misselijk. We blijken 43 km gedaan te hebben, iets teveel in deze hitte. Vandaar de korte rit vandaag, hoewel de paarden goed lopen.  Zo goed, dat we toch weer onze oorspronkelijke langere rit willen maken. Maar als we ons tussenadres passeren, willen we in ieder geval gedag zeggen. De mensen zijn zo enthousiast en we worden zo hartelijk onthaald, dat we besluiten te blijven.
Buiten staan drie merries met veulens, in een hele goede toestand, zelfs de hoeven zijn goed en geen ijzers. Binnen staan twee hengsten, de vaders van de veulens. En nog een paar shetties.
Amira is er later op de dag getuige van, hoe een van de hengsten een merrie dekt , vanaf dat moment wil ze niet meer eten en hinnikt de hele tijd. Greg zegt dat de hengst haar ook maar moet dekken. Liever een andere keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten